ATENŢIE ● Cereale cu lactate sau carne = digestie proastă
Putem să asociem cereale cu legume, peşte sau carne roşie cu legume şi nu vom avea nici un fel de probleme digestive. În schimb, asocierile dintre cereale şi produsele lactate sau carne, dintre fructe şi legume sunt sursa multor tulburări digestive.
ATENŢIE ● Cereale cu lactate sau carne = digestie proastă
Putem să asociem cereale cu legume, peşte sau carne roşie cu legume şi nu vom avea nici un fel de probleme digestive. În schimb, asocierile dintre cereale şi produsele lactate sau carne, dintre fructe şi legume sunt sursa multor tulburări digestive.
Modul de asociere a alimentelor este regula de bază pentru o dietă sănătoasă. Dr Gillian McKeith împarte alimentele în patru grupe pentru a înţelege mai uşor asocierile acestora. În prima grupă sunt incluse alimentele bogate în proteine: carnea roşie, carnea de pasăre, brânza, peştele, ouăle, laptele, nucile. Grupa a doua cuprinde alimentele bogate în carbohidraţi: cerealele şi produsele preparate din acestea (pâine, paste făinoase, biscuiţi etc.), legumele care conţin amidon (cartofii, porumbul dulce). În cea de-a treia grupă sunt incluse verdeţurile proaspete, legumele care nu conţin amidon, rădăcinoasele, seminţele, ierburile, condimentele şi uleiurile din seminţe. Fructele formează cea de-a patra grupă.
REGULI. În volumul "Eşti ceea ce mănânci‘‘, dr Gillian McKeith stabileşte regulile generale de asociere a acestor alimente: "Nu consumaţi la aceeaşi masă alimente din grupa 1 (proteine) şi alimente din grupa 2 (carbohidraţi). Alimentele din grupa 3 pot fi consumate atât cu cele din grupa 1, cât şi cu cele din grupa 2. Alimentele din grupa 4 (fructele) trebuie mâncate întotdeauna singure, la cel puţin 30 de minute după consumarea alimentelor din celelalte grupe. Este bine să consumaţi fru