Analiştii polonezi susţin că speculatorii imobiliari cer preţuri exagerate pentru chiria sau revânzarea locuinţelor din Capitală finalizate anul trecut. Sursa: Codrin Prisecaru
Jumătate din cele circa 2.000 delocuinţe livrate anul trecut înCapitală sunt goale, chiar dacăcererea de pe piaţă este foartemare, se arată într-un raport alcompaniei poloneze de consultanţăimobiliară REAS. Potrivit acestor specialişti, multe dintre aceste apartamenteau fost cumpărate de investitorispeculativi, care le-au scos apoi din noula vânzare sau închiriere.
Agenţii imobiliari din piaţaromânească spun că situaţia este normală- pe de-o parte sunt proprietaricare nu s-au mutat încă, din lipsă detimp, iar pe de alta sunt şi unii care vor săînchirieze sau să revândă şi-şi cautăchiriaşi sau cumpărători care să plăteascăsume cât mai mari. Despre o competiţieîntre investitori şi consumatorii finali nupoate fi vorba, în condiţiile în careapartamentele revândute pot constituivariante interesante pentru consumatorulfinal, dacă dezvoltatorul iniţial avândut tot sau nu mai are anumite tipuride apartamente la vânzare.
Chirii de 3.500-4.000de euro/lună în Băneasa
„Un exemplu este Proiectul Băneasa, unde apartamentele cu două sautrei dormitoare sunt scoase spreînchiriere la chirii de 3.500-4.000 deeuro pe lună, costuri la care poate fiînchiriată o vilă în aceeaşi zonă şi careare aceleaşi facilităţi. Din aceste motiveputem spune că aşteptările investitorilorpar a fi prea mari pentru piaţaimobiliară din Bucureşti din prezent“,se menţionează în raport. În opiniaanaliştilor polonezi, profiturile obţinuteîn urmă cu doi ani în România nu maisunt de actualitate.
„În prezent, clienţii pot alegedintr-o varietate de oferte, chiar dacănumărul de locuinţe nou-livrate nu esteprea mare. Având în vedere că, în cursulacestui an, ar urma să fie livrate de p