A te căsători doar din pricina unei temeri înseamnă să-ţi asumi încă de la început tristeţea unei relaţii nereuşite. Sursa: NorthFoto
Un studiu realizat de psihologul Amy F. Chorost, de la Universitatea din Texas, relevă faptul că 70% dintre femeile căsătorite sunt convinse că acea dragoste care ne face să plutim, să simţim „fluturaşi“ în stomac şi nu ne lasă să dormim, chiar există. Mai mult, femeile ar fi dispuse să facă sacrificii pentru o astfel de iubire: 55% s-ar muta din oraş, 49% ar abandona căsnicia actuală, iar 23% ar renunţa la independenţă, serviciu şi prieteni.
Prin urmare, aproape orice pentru a trăi o dragoste ca-n filme. Numai că viaţa nu e un film. „Nu cred că putem vorbi de relaţia perfectă. Mariajul poate fi perceput de unele femei ca o asigurare pe viaţă contra singurătăţii. Iar atunci când relaţia devine toxică, le este greu să renunţe la ea din comoditate sau din multe alte motive“, este de părere psihologul Ovidiu Brazdău.
Insatisfacţia bate la uşă
În general, satisfacţia sau insatisfacţia celor doi soţi se poate observa foarte bine după primii trei ani de căsnicie. „Dacă soţia nu este foarte mulţumită de relaţie, încă de la început, acest fapt are o influenţă negativă asupra soţului, chiar dacă el îşi iubeşte consoarta. După primii trei ani de căsnicie, şi soţul începe să dea semne de insatisfacţie şi atunci mariajul devine doar o formalitate“, declară psihologul Anita Vangelisti într-un studiu publicat de revista americană „Personal relationship“.
Prin urmare, dacă ţi-ai propus să scapi de singurătate cu ajutorul căsniciei, atunci ar fi mai bine să-ţi reevaluezi opţiunile. Un astfel de mariaj îţi va aduce insatisfacţii foarte mari. O arată şi studiul realizat de Amy F. Chorost: 53% dintre femeile intervievate recunosc faptul că au o căsnicie fără dragoste ca-n filme, 27% spun că