Liga Banilor" pare a fi o denumire mai buna pentru Liga 1 la fotbal, dupa ce, in ultimul timp, nu mai auzim mare lucru despre antrenamente, transferuri sau tactica, ci numai despre bani. Despre cele circa 12 milioane de euro pe care le va primi campioana prin participarea in Liga Campionilor, despre cele 102 milioane de euro primite de echipele din primul esalon din drepturile de televizare pe urmatorii trei ani, despre cei 35.000 de euro pe care ii poate primi fiecare jucator de la Poli Timisoara daca echipa castiga patru meciuri la rand, despre sistemul de prime care i se va aplica antrenorului Mircea Rednic la Dinamo, el putand castiga aproape un milion de euro daca va indeplini obiectivele s.a.m.d. Bani, prime, ce mai e de luat…
Nimeni insa nu vorbeste de datoriile pe care cluburile din prima liga le au catre bugetul de stat.
Zilele trecute am publicat un material despre datoriile de peste 41 milioane de euro pe care cluburile bucurestene, in frunte cu Dinamo, Steaua si Rapid, le au catre buget. Asa-zisele datorii "istorice" pe care nimeni nu vrea sa si le mai asume, desi ele au fost facute de grupari conduse tot de Badea, Cohn, Copos, Turcu, Becali sau Borcea. Situatia nu e mai roza nici in tara, acolo unde se aduna datorii de inca 20-25 milioane de euro. Despre acesti bani nimeni nu spune nimic. Daca aduci vorba de ei, risti sa ti se inchida telefonul in nas, in cazul fericit in care nu ai primit inainte si un potop de injuraturi.
Dumitru Dragomir vorbeste de banii care se invart in fotbal si spune ca s-ar fi asteptat ca drepturile de televizare sa se vanda "mai bine". Da amanunte, intra in dialog, spune cum se impart banii, cine ia mai mult, cine ia mai putin, da termene precise si ferme gen "daca nu platesc 25 de milioane pana pe 25 mai, reziliez contractul", pentru ca "nu te joci cu banii cluburilor". E chiar haios. Dar cu b