Ploieştenii acuză operatorul de salubritate că nu respectă programul de ridicare a deşeurilor menajere.
Astfel, în ultimele zile, dispeceratul Primăriei Ploieşti a fost asaltat de telefoanele ploieştenilor indignaţi de faptul că gunoiul nu le-a fost ridicat de angajaţii operatorului de salubritate SSB.
Ghene pline până la refuz
„Eu locuiesc pe Strada Splaiului, unde containerele nu se mai văd de gunoaie. A venit şi căldura, aşa că mirosul este insuportabil“, spune Dan Florea, unul dintre ploieştenii care au solicitat autorităţile locale să ia măsuri. În aceeaşi situaţie se regăsesc şi alte platforme de ridicare a gunoiului menajer situate în cartierele Malul Roşu, Republicii şi Bariera Bucureşti.
„Niciodată Ploieştiul nu a fost atât de mizerabil. Vin administratorii la mine să-mi ceară consiliere juridică pentru rezilierea contractelor încheiate cu operatorul de salubritate. E jale mare la bloc. Ghenele sunt pline până la refuz, deşi oamenii îşi plătesc facturile“, se plânge Ion Stan, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Ploieşti.
„Am fost sunat chiar şi pe telefonul mobil de oameni care s-au plâns de prestaţia firmei de salubritate, pe care am amendat- o deja cu 2.500 de lei pentru încălcarea programului de ridicare a deşeurilor“, susţine Radu Socoleanu, viceprimarul Ploieştiului. În replică, conducerea societăţ ii SSB Ploieşti susţine că firma îşi face datoria.
„Au fost câteva cazuri izolate pe care le-am rezolvat imediat. Noi nu suntem responsabili pentru ce se întâmplă în afara rampelor autorizate de colectare a deşeurilor“, explică situaţia Cristian Ionescu, directorul SSB Ploieşti. Operatorul de salubritate va încasa anul acesta 7,4 milioane de lei de la bugetul local pentru serviciile de curăţenie din Ploieşti.