Companiile din industria alimentară ar putea fi nevoite să utilizeze alte ingrediente şi suplimente naturale în produse, întrucît interzicerea celor patru aditivi care, conform studiului efectuat de Universitatea din Southampton, provoacă hiperacitivitate (ADHD) copiilor ar putea fi pusă în aplicare în curînd.
Companiile din industria alimentară ar putea fi nevoite să utilizeze alte ingrediente şi suplimente naturale în produse, întrucît interzicerea celor patru aditivi care, conform studiului efectuat de Universitatea din Southampton, provoacă hiperacitivitate (ADHD) copiilor ar putea fi pusă în aplicare în curînd.
Astfel, carmoizina (E 122), roşu allura (E 129), tartrazina (E 102) şi roşu ponceau 4R (124a), care sînt un adevărat pericol pentru copii, ar putea să dispară definitiv din produsele alimentare, deşi Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) susţine că studiile efectuate pînă în prezent nu sînt suficient de concludente pentru a arăta efectele nocive pe care acestea le au asupra micuţilor. În SUA au fost interzişi de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA), însă ei sînt încă folosiţi.
Companiile din industria alimentară ar putea fi nevoite să utilizeze alte ingrediente şi suplimente naturale în produse, întrucît interzicerea celor patru aditivi care, conform studiului efectuat de Universitatea din Southampton, provoacă hiperacitivitate (ADHD) copiilor ar putea fi pusă în aplicare în curînd.
Companiile din industria alimentară ar putea fi nevoite să utilizeze alte ingrediente şi suplimente naturale în produse, întrucît interzicerea celor patru aditivi care, conform studiului efectuat de Universitatea din Southampton, provoacă hiperacitivitate (ADHD) copiilor ar putea fi pusă în aplicare în curînd.
Astfel, carmoizina (E 122), roşu allura (E 129), tartrazina (E 10