Medicina populara are o mare traditie in Franta. Mai ales in satele de munte din Pirinei si in lavanderiile din Provence s-au pastrat o multime de retete de vindecare cu plante, care se bucura si astazi de trecere. Mai toleranti decat vecinii lor din spatiul comunitatii europene, francezii le permit vindecatorilor populari sa-si desfaca produsele in piete si pe margini de drum. Asa cum le permit si fermierilor sa-si vanda vinul si branza in fata casei, spre bucuria milioanelor de turisti. Leacurile pe care vi le supunem atentiei au traversat timpul din generatie in generatie, din om in om si din gura in gura, garantate de filtrul unei experiente seculare. Leacuri fara riscuri si fara frontiere
AEROFAGIE, BALONARI, GAZE INTESTINALE
Carbune vegetal
Se obtine prin calcinarea materiilor organice de origine vegetala. Este un absorbant care fixeaza pe suprafata lui bacteriile si toxinele, dar mai ales gazele intestinale, care sunt eliminate pe cale naturala. Se gaseste la farmacii, sub forma de granule. Preferati-l pe cel brut, romanesc. Se dizolva mai usor si este mai eficient decat cel de import, invelit in pelicule uleioase.
Infuzie de tarhon
Daca dupa ce mancati va doare stomacul sau vi se umfla intestinele, presarati pe toate mancarurile pulbere de tarhon uscat sau, si mai bine, beti dupa masa o infuzie de tarhon. Se infuzeaza o lingurita de planta uscata cu 200 ml apa clocotita, vreme de 10 minute.
Vin de angelica
Intr-un litru de vin rosu natural se pun la macerat 30 g radacina de angelica, un varf de cutit de scortisoara, putina nucsoara rasa si un cuisor aromat. Se astupa sticla si se lasa 7 zile in loc racoros. Se strecoara si se trage din nou in sticla. Efectul sporeste daca se adauga in bautura si 20 g sunatoare sau gentiana.
Ceai de sulfina
In loc de cafea, la s