Acestea reprezintă denumirea ştiinţifică a unor plante din flora spontană a României. Sursa: Cezar Comănescu
Cele mai răspândite nume de flori sunt Lăcrămioara, Margareta, Crina, Iris, Florica, Violeta, Camelia, Florin, Florentin, Florian, Crin, Mugurel, Bujor, Narcis, Ghiocel sau Viorel.
Dacă Mugur, Crenguţa ori Liana te duc cu gândul la părţi din plante, iar Crina, Margareta, Lăcrămioara şi Romaniţa indică în mod cert o floare, nu acelaşi lucru se poate spune despre Steluţa, Călin, Mălina, Sulfina, Anemona, Arina, Sânziana.
Acestea sunt denumiri populare de plante ce cresc la noi în ţară, dar nu atât de cunoscute. Şi cei cu prenume ca Veronica, Adonis sau Angelica au avut, de Florii, motive de sărbătoare.
Şi asta pentru că aceste prenume reprezintă denumirea ştiinţifică a unor plante din flora spontană a României (ochiul pisicii, ruscuţa de primăvară, angelica şi genţiana).
Şi din numele ştiinţific sau popular al unor plante exotice, de multe ori decorative, au derivat prenume destul de frecvent întâlnite şi la noi, dar de care nu se ştia că au corespondent în lumea vegetală. Este vorba despre prenume ca Emilia, Victoria, Eugenia, Felicia (Felicia amelloides), Erica, Davidia/ David, Olivia (ultimul prenume te duce cu gândul la măslin).
Eugenia sp.Este o plantă originară din regiuni tropicale şi subtropicale. Este decorativă prin frunziş şi atractivă prin fructele sale comestibile, ce pot fi consumate proaspete sau folosite la dulceaţă.
Preferă lumina indirectă, la adă postul razelor fierbinţi de soare. Se udă atunci când pământul se usucă la suprafaţă. Se înmulţeşte prin seminţe (pe care trebuie să le semeni destul de repede după ce le-ai recoltat) sau poţi realiza butaşi. Înfloreşte după 4 ani.
Olea europaea (măslinul, olive,olivier).Prenume ca Olivia, Olivi