Companiie de top continuă să acapareze clienţi, pe pilonul II şi pilonul III, cu paşi mici, dar siguri Sistemul obligatoriu de pensii a atras la început un număr de 18 fonduri, câteva
Companiie de top continuă să acapareze clienţi, pe pilonul II şi pilonul III, cu paşi mici, dar siguri
Sistemul obligatoriu de pensii a atras la început un număr de 18 fonduri, câteva dintre ele cvasinecunoscute. Plasate în coada clasamentului după perioada de aderare, acestea din urmă cer acum retragerea de pe piaţă de bunăvoie, după ce şi negocierile de vânzare sau fuziune au eşuat. Segmentul pensiilor facultative atrage clienţi în limita aşteptărilor, lupta ducându-se cu mentalitatea angajatorului de a cotiza pentru salariaţii săi.
Primul fond de pensii obligatorii care a cerut retragerea autorizaţiei a fost Marfin. Au urmat Zepter şi compania de brokeraj a OTP Fond de Pensii şi este de aşteptat ca în curând să se retragă şi fondul cu acelaşi nume.
Fondul de pensii private obligatorii al Zepter este al doilea care a cerut ieşirea de pe piaţă, participanţii care optaseră pentru acest fond urmând a fi repartizaţi în mod egal altor jucători din piaţă de către arbitrul pensiilor private.
Zepter Fond de Pensii a strâns doar 1.649 de participanţi după campania de aderare şi după repartizarea aleatorie. Ulterior repartizării efectuate de către CSSPP, participanţii se pot transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piaţă, fără plata unor penalităţi, în termen de 90 de zile de la data repartizării, se mai spune în comunicat.
Arbitrul pensiilor private a anunţat, recent, că a retras autorizaţia de agent de marketing al fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) a OTP Broker de Pensii Private, ca urmare a deciziei companiei de a se retrage de pe piaţa de brokeraj de pensii private. OTP Broker de Pensii Private este prima