Ultimul răcnet în materie de campanie: animalele de circ Preferinţele staffurilor politice ocolesc animalele de talie mică şi mijlocie, maimuţe sau căţeluşi, şi se concentrează pe
Ultimul răcnet în materie de campanie: animalele de circ
Preferinţele staffurilor politice ocolesc animalele de talie mică şi mijlocie, maimuţe sau căţeluşi, şi se concentrează pe animale sălbatice sau dresate, de talie mare, neapărat fioroase: urşi, lei, tigri albi, pantere. Oamenii din lumea circului sau cei din organizaţiile de protecţia animalelor refuză cererile şi compătimesc deopotrivă animalele şi pe cei care sunt gata să le folosească în politică.
Elefantul pe care candidatul PNL de la Constanţa Victor Manea l-a folosit a fost adus tocmai din Ungaria, cu dresor cu tot, iar după "reprezentaţie" a fost dus înapoi în ţara sa natală.
La campanie cu animale s-au mai gândit şi alţii înaintea lui Manea, dar fără succes. În preajma alegerilor pentru Parlamentul European, PIN a vrut să aducă din Harghita un urs. "Ni s-a solicitat să aducem un ursuleţ, să le facem rost de un urs, să vină cu el de căpăstru în faţa Parlamentului. Am crezut că glumeşte, dar din păcate vorbea serios", îşi aminteşte Veronica Tulpan, de la "Vier Pfoten", o convorbire avută în 2007 cu reprezentanţii Partidului Iniţiativa Naţională.
"Elefantul nu face politică"
PIN - a cărui siglă este, desigur, un urs - a solicitat unul din puii pe care asociaţia îi creşte în Harghita pentru a fi apoi eliberaţi în sălbăticie. "Le-am spus că este o dorinţă imposibil de realizat şi acceptat", spune Tulpan. PIN nu s-a lăsat şi a cerut un urs dansator, îngrijit într-o altă rezervaţie a asociaţiei din Bulgaria, construită cu ajutorul lui Brigitte Bardot.
"Aceşti parlamentari sau oameni politici nu au niciun fel de preocupare pentru binele animalelor. Din contră, le fac un contraserviciu",