În America există o dezbatere aprinsă în privinţa uscării hainelor. Ecologiştii pledează pentru uscarea în aer liber Treburi gospodăreşti care altădată se făceau manual se
În America există o dezbatere aprinsă în privinţa uscării hainelor. Ecologiştii pledează pentru uscarea în aer liber
Treburi gospodăreşti care altădată se făceau manual se rezolvă, astăzi, doar prin activarea unui buton. Totuşi, oamenii au început să fie preocupaţi de ideea reducerii consumului de electricitate, conştienţi de faptul că, astfel, contribuie la reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă.
În SUA, iniţiativele ecologiştilor deranjează, adesea, confortul înrădăcinat în obişnuinţele oamenilor. Ca în cazul noii mişcări care cere reintroducerea frânghiei cu rufe, puse la uscat, la soare şi vânt. Motivul? Reducerea consumului de electricitate pe care îl necesită folosirea maşinilor de uscat rufe. Oamenii înţeleg greu că salvarea planetei Pământ depinde de fiecare dintre noi.
Iar renunţarea la confortul pe care tehnologia îl oferă în treburile gospodăreşti se obţine şi mai greu. Totuşi, în SUA s-a instituit, recent, Ziua Naţională a Uscării Rufelor pe Sârmă şi ideea capătă, pe zi ce trece, tot mai mulţi adepţi.
Frânghia de rufe
Cei care se consideră civilizaţi şi emancipaţi se simt jigniţi când văd rufe întinse la soare, în curtea vecinului. Aşa s-au simţit şi câteva familii din New York, care, venite într-o scurtă vacanţă în New Hampshire, au văzut rufele nu prea elegante, ale vecinului lor, pensionar, puse pe frânghie la uscat.
În acest oraş, mai mulţi cetăţeni au revenit la tradiţia clasică a gospodinelor, care, dintotdeauna, au pus rufele la uscat pe frânghie afară. Pentru că, după ce studiile ştiinţifice au stabilit că un sfert din cantitatea de gaze de seră emise în atmosferă, în SUA, este produsă de activităţile casnice, un grup de militanţi