Programul Rabla începe în data de 1 iunie, cu câteva schimbări faţă de anii precedenţi. Astfel, dacă prima de casare a fost menţinută la 3.000 lei pentru fiecare vehicul scos din uz,
Programul Rabla începe în data de 1 iunie, cu câteva schimbări faţă de anii precedenţi. Astfel, dacă prima de casare a fost menţinută la 3.000 lei pentru fiecare vehicul scos din uz, numărul maşinilor vizate în 2008 a crescut la 40.000, faţă de 16.500, în 2007.
De asemenea, programul va cuprinde numai două etape, de la 1 iunie la 25 septembrie, respectiv de la 1 octombrie la 12 decembrie. Primul pas pe care trebuie să îl facă o persoană pentru a beneficia de prima de casare a unei maşini mai vechi de 12 ani şi achiziţionarea alteia noi este înscrierea la un producător autorizat de la care vrea să cumpere noua maşină.
Ulterior, autoturismul uzat trebuie predat spre casare unui operator autorizat şi să radieze autovehiculul. Ultima etapă constă în achiziţionarea autoturismului nou. Lista producătorilor şi operatorilor economici validaţi va fi disponibilă pe pagina de internet a Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) - www.afm.ro, până la sfârşitul acestei luni.
Informaţii telefonice de la minister
"Pentru cei care nu au acces la internet, angajaţii Ministerului Mediului le vor da toate detaliile prin telefon, de luni până vineri, între orele 8 şi 16.30, la numărul 021/3163874", a declarat, ieri, ministrul mediului, Attila Korodi. Programul Rabla pentru tractoare va începe în data de 1 iulie şi se va derula după principii similare celui pentru maşini. "Diferenţa principală este valoarea primei de casare, care va fi de 17.000 lei pentru fiecare beneficiar în parte. Anul acesta ne propunem să eliminăm 1.200 de tractoare uzate, întregul program urmând să se desfăşoare în limita a 21 milioane de lei", a afirmat ministrul Korodi.
Şi în cazul tractoare