CE BEM, CE MÎNCĂM ● Produsul are 10 aditivi
Producătorul acestei salate parcă s-a străduit să amestece toate ingredientele periculoase pentru consumatori: grăsimi, zaharuri, E-uri.
CE BEM, CE MÎNCĂM ● Produsul are 10 aditivi
Producătorul acestei salate parcă s-a străduit să amestece toate ingredientele periculoase pentru consumatori: grăsimi, zaharuri, E-uri.
În salata de fructe de mare "Mediterranea", ingredientele naturale de bună calitate se află la concurenţă cu aditivii alimentari. De pe etichetă citim următoarea compoziţie: "Ulei de floarea-soarelui 45%, calamari (nototodarus spp.), surimi (file de peşte 48% – Nemipterus spp., apă, amidon din grîu, amidon din tapioca, ulei de palmier, stabilizator – sorbitol E 420, zahăr, sare, albumină, extract de crab, aromă naturală de crab, mirin, întăritor de gust: monoglutamat de sodiu E 621, coloranţi: carbonate de calciu E 170, extract de paprika E 160c, sepie (sepia spp), calamari (Loligo spp), caracatiţe mici (Octopus spp.), crevete (Parapenaeopsis spp) (produse congelate la origine), apă, oţet din vin alb, sare, pătrunjel, usturoi, zahăr, corector de aciditate: acid citric E 330, glucono delta lactonă E 575, conservanţi: benzoat de sodiu E 160c, extract de sfeclă roşie E 162, aromă naturală de lămîie". Producătorul face următoarea precizare: "Preparat în fabrică în care se folosesc şi peşti, ţelină şi produse derivate din soia".
ANALIZĂ. În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune că produsul analizat are un profil nutriţional dezechilibrat. Acesta este dat de excesul de grăsimi vegetale, bogate în acizi graşi omega 6 proinflamatori, de zaharuri cu absorbţie lentă (amidon), dar şi cu absorbţie rapidă (zahăr) şi index glicemic ridicat. La toată