Economist de profesie, Ruggiero Nicola este pasionat de gastronomie. Timp de 15 ani, a lucrat în calitate de critic gastronom la prestigioasa revistă internaţională "Guide Michelin". În România locuieşte de aproape 20 de ani şi tot de atunci creează pentru români prăjituri cu specific italian.
Economist de profesie, Ruggiero Nicola este pasionat de gastronomie. Timp de 15 ani, a lucrat în calitate de critic gastronom la prestigioasa revistă internaţională "Guide Michelin". În România locuieşte de aproape 20 de ani şi tot de atunci creează pentru români prăjituri cu specific italian.
Prin ce se deosebesc preparatele dumneavoastră de cele ale altor cofetari? Reţetele noastre originale ne deosebesc. Avem, într-adevăr, şi preparate clasice, făcute după reţete internaţionale, dar cele mai multe prăjituri sînt concepute după reţetele proprii. Folosim arome particulare şi combinăm ingrediente inedite. Spre exemplu, morcov cu migdale. Sau avem prăjituri preparate cu cremă pe bază de sfeclă.
De unde vin aceste idei? Fiind o cofetărie cu specific italian, reţetele sînt inspirate din bucătăria din Peninsulă. Iniţial, străbunii noştri găteau cu produse naturale, pe care le găseau în vecinătate. Spre exemplu, dacă aveau pere în curte, făceau preparate cu pere. Dacă aveau mere, făceau cu mere. Ulterior, maeştrii au dezvoltat aceste reţete în preparate fine şi sofisticate. Unele sînt preparate clasice, însă facem tot timpul inovaţii. Lăsăm imaginaţia să lucreze.
Natural şi ineditCum aţi caracteriza dumneavoastră cofetăria italiană? În lume există două mari şcoli de cofetărie: cea franceză şi cea italiană. Iar dacă francezii se axează în primul rînd pe preparate din ciocolată, noi, sîntem experţi în dulciuri care au la bază produse naturale. În plus, gastronomia italiană este foarte variată. Avem aproximativ 500 de tipuri de