Peste 6.000 de oameni din întreaga lune, majoritatea femei, vizitează anual Muzeul Islandez al Falusului, o colecţie unică de penisuri din 90 de specii diferite, conservate în borcane cu formaldehidă sau uscate şi atârnate de pereţi. Sursa: Reuters
Între puţinele specii care lipsesc - homo sapiens. Însă patronul islandez, Sigurdur Hjartarson, nu îşi face probleme. Patru voluntari din America, Germania, Marea Britanie şi Islanda s-au oferit să-şi doneze penisurile muzeului, după moarte, relatează Reuters.
Hjartarson a început să adune colecţia în 1974, cu un penis de taur. „Totul a început ca un hobby“, îşi aminteşte excentricul colecţionar. Acum, colecţia numără 261 de falusuri, majoritatea donate de pescari, vânători sau biologi. A plătit pentru unul singur: penisul lung de un metru al unui elefant, „împăiat“ cu o bârnă de lemn, la secţiunea „străină“ a muzeului. Cel mai mare penis expus este al unei balene, cântăreşte 70 de kilograme şi are 1,7 metri. Cel mai mic, al unui hamster, are numai 2 milimetri.
După ce şi-a adunat colecţia, Hjartarson a deschis iniţial muzeul în Reykjavik în 1997, însă l-a mutat recent în liniştitul sat de pescari Husavik, la 480 de kilometri nord-est de capitală. Deschis din mai până în septembrie, muzeul este găzduit de o clădire din lemn, flancată la intrare de un falus uriaş şi o plăcuţă în formă de penis deasupra verandei. „Sper ca vizitatorii să părăsească muzeul într-o formă mult mai bună decât atunci când intră aici“, spune patronul, care e convins că îmbogăţirea colecţiei cu penisurile umane va atrage şi mai mulţi vizitatori.