Bucureştenii sosiţi în Piaţa Amzei duminică au putut asista la o lecţie inedită de educare a bunului gust. Organizat în cadrul Tîrgului Ţăranului Român de către Grupul de Iniţiativă « Radu Anton Roman », Primăria Sectorului 1 şi Convivium Slow Food Turda, evenimentul a reprezentat un mijloc de familiarizare a consumatorilor moderni cu produsele ce respectă vechile reţete şi tehnici, pregătite în satele româneşti.
Bucureştenii sosiţi în Piaţa Amzei duminică au putut asista la o lecţie inedită de educare a bunului gust. Organizat în cadrul Tîrgului Ţăranului Român de către Grupul de Iniţiativă « Radu Anton Roman », Primăria Sectorului 1 şi Convivium Slow Food Turda, evenimentul a reprezentat un mijloc de familiarizare a consumatorilor moderni cu produsele ce respectă vechile reţete şi tehnici, pregătite în satele româneşti.
O nouă perspectivă. Rosemary Barron (director al Oxford Gastronomica, Preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Profesioniştilor Artei Culinare, autoare de carţi de educaţie culinară) i-a incitat pe gurmanzi, oferindu-le o nouă perspectivă, integrînd preparatele tradiţionale, obţinute doar din ingrediente naturale, într-o bucătărie modernă, adaptată ritmului vieţii de la oraş. Spaţiul ales, Tîrgul Ţăranului Român, organizat la fiecare două săptămîni în Piaţa Amzei, a cuprins laolaltă, duminică, tradiţii vechi de cînd lumea, preparate ca la mama acasă, dar şi tehnici culinare dinafara spaţiului românesc.
DEMONSTRAŢIE CULINARĂ. Alimentele folosite pentru demonstraţia culinară au fost cumpărate chiar de la producătorii din Piaţa Amzei : brînză telemea şi caş, cîrnaţi pregătiţi ca la Fundata (Braşov), şunculiţă afumată din zona Botoşani, pîine coaptă în crustă de cenuşă ca în Transilvania, plăcinte « poale-n brîu » sau, gem (unele borcane conţineau chiar gem de porumbar sau măceşe), miere şi, nu în ultimul rî