ATU ● Boabele de quinoa reduc nivelul grăsimilor din sînge
Quinoa face parte din familia cerealelor. Boabele de quinoa conţin proteine mai bune decît cele din carne. În plus, sunt o sursă extraordinară de calciu, asimilat mai uşor decît cel din lapte.
ATU ● Boabele de quinoa reduc nivelul grăsimilor din sînge
Quinoa face parte din familia cerealelor. Boabele de quinoa conţin proteine mai bune decît cele din carne. În plus, sunt o sursă extraordinară de calciu, asimilat mai uşor decît cel din lapte.
În boabele de quinoa se găsesc proteine mai uşor de digerat decît cele din carne, arată dr Gillian McKeith în volumul "Hrană vie pentru sănătate. 12 superalimente naturale pentru întărirea sănătăţii". Quinoa este încadrată în categoria superalimentelor, alături de seminţele de in, germeni, mei, lucernă, aloe vera, orz verde, pătrunjel, alge marine, ştevie, floarea-soarelui, alge sălbatice verzi-albastre. Quinoa era un aliment de bază al vechilor incaşi, care o numeau "cereala-mamă". "Boabele de quinoa sînt nişte sfere mici, galbene şi turtite, avînd un diametru de la aproximativ 1,5 pînă la 2 mm. Se prepară într-un mod asemănător orezului, dar timpul de preparare se reduce aproape la jumătate. Prin preparare, boabele de quinoa cresc în volum de aproximativ patru ori", notează dr Gillian McKeith.
RINICHI. Specialistul le recomandă mamelor să înlocuiască budinca de ovăz pe care o dau copiilor cu budincă de quinoa. Această cereală întăreşte rinichii. Forţa rinichilor copilului îi influenţează creşterea, dezvoltarea şi capacitatea de a învăţa. Dr Gillian McKeith enumeră şi alte beneficii ale consumului de quinoa, datorate tot stimulării funcţiei renale: "Auzul bun, respiraţia sănătoasă, starea părului, lipsa problemelor urinare, producerea măduvei osoase, funcţionarea creierului, ambiţia de a reuşi în viaţă, dinţ