Sistemele audio 5.1, tip home cinema, au devenit mult mai accesibile.
Sistemele audio 2.1, 3.1 sau 5.1 nu mai costă atât de mult ca în urmă cu ceva ani. Tendinţa este evidenţiată şi de Han Khyu, preşedintele companiei LG Electronics România: „Pentru cei care doresc să achiziţioneze un sistem audio, segmentul home theater tinde să fie cea mai populară opţiune în ultimii ani, cererea înregistrând o creştere constantă de la an la an“.
Cu player sau fără
În magazine, vei găsi mai multe variante de boxe, principalele fiind cele de tip home theater şi hi-fi. Dacă alegi un home theater, acesta vine şi cu un player DVD, iar dacă iei doar sistemul hi-fi, îl poţi conecta la mai multe aparate electronice.
„Clienţii noştri nu au făcut rabat la calitate, ţinând cont că media sumei per achiziţie a fost de peste 1.000 de lei“, a declarat Dan Călugăreanu, directorul firmei Alliance Computers şi al site-ului magazinultau.ro. Călugăreanu a mai arătat că oamenii sunt tot mai interesaţi de conectica audio: „Existenţa portului HDMI care poate lega dispozitive de sunet şi video simultan prin acelaşi cablu este cea mai apreciată de clienţii noştri“.
Pretenţiile clienţilor români ajung acum şi la sistemele audio cu procesare a sunetului după standardele care acum câţiva ani puteau fi găsite doar în cinematografe - Dolby Prologic, THX etc.
Atenţie la spaţiu!
Înainte să pleci la cumpărături, nu strică să mai arunci o privire prin camera unde vrei să instalezi boxele, pentru că este important să ştii cum vei „trage“ cablurile pe lângă pereţi şi unde vei aşeza subwooferul şi sateliţii.
„Contează mult numărul de sateliţi, puterea sistemului de sunet, conectivitatea cu dispozitivele deja existente şi procesorul de sunet care poate aduce un surplus de adrenalină atunci când este folosit cu for