Detergenţii-minune pentru bucătărie emană substanţe toxice, în timp ce lumânările parfumate pot agrava alergiile. Sursa: NorthFoto
Deschideţi larg ferestrele pentru a vă aerisi locuinţa, curăţaţi suprafeţele murdare cu detergenţi cât mai puţin agresivi, iar pentru igienizarea toaletelor folosiţi mai degrabă o perie decât geluri dezinfectante. În felul acesta o să vă feriţi de alergii, tulburări respiratorii şi o să vă protejaţi sistemul imunitar, recomandă mai mulţi specialişti americani, citaţi de publicaţia „Prevention“.
Particulele de cenuşă, nocive pentru astmatici
„Folosind spray-uri sau lumânări parfumate, nu faceţi decât să mascaţi un miros prost cu altul mai puternic“, spune James Sublett, şeful Departamentului de imunologie şi alergologie pediatrică de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii Louisville.
Dacă folosiţi lumânările parfumate, acestea vor degaja particule de cenuşă, care pot spori simptomele unor afecţiuni precum astmul ori alergiile. Totuşi, în cazul în care vă place atmosfera din casă atunci când le aprindeţi, puteţi folosi lumânări din ceară, neparfumate. Acestea produc mai mult parafină decât cenuşă şi nu sunt atât de periculoase.
Totuşi, ce mai bună modalitate de a scăpa de mirosul neplăcut dintr-o cameră este să deschideţi larg fereastra şi să lăsaţi aerul proaspăt să circule.
Soluţiile-minune de curăţat aragazul sunt destul de periculoase pentru sănătate. „Acestea pot da naştere unui mediu toxic“, afirmă Jeff May, inspector pentru calitatea aerului.
În contact cu căldura, acele substanţe pe care le conţin soluţiile-minune se vor descompune. Pentru curăţarea cuptorului puteţi folosi, de exemplu, bicarbonat.
Nu uitaţi că, indiferent de soluţia folosită pentru curăţat, este important să clătiţi bine. Dacă aveţi o pisică în casă, atu