Este probabil una dintre cele mai frumoase amintiri ale acestei femei: ziua în care Radu Anton Roman, carismaticul gastronom şi om de televiziune, a ajuns la Varlaam şi i-a spus: “Doamna Carmen, vreau să veniţi şi să ne arătaţi cum faceţi dumneavoastră prăjiturile”. Carmen Băhneanu vorbeşte cu patos despre acea întîlnire în care “l-a învăţat” pe acel extraordinar gurmand-gurmet care a fost Radu Anton Roman secretele prăjiturilor ei: “I-am pregătit «beţişoare cu nuci», «ochelari», «ciupercuţe» ş.a. A fost foarte încîntat. Mi-a vorbit cu multă prietenie. Mi s-a părut un om extraordinar”.
Este probabil una dintre cele mai frumoase amintiri ale acestei femei: ziua în care Radu Anton Roman, carismaticul gastronom şi om de televiziune, a ajuns la Varlaam şi i-a spus: “Doamna Carmen, vreau să veniţi şi să ne arătaţi cum faceţi dumneavoastră prăjiturile”. Carmen Băhneanu vorbeşte cu patos despre acea întîlnire în care “l-a învăţat” pe acel extraordinar gurmand-gurmet care a fost Radu Anton Roman secretele prăjiturilor ei: “I-am pregătit «beţişoare cu nuci», «ochelari», «ciupercuţe» ş.a. A fost foarte încîntat. Mi-a vorbit cu multă prietenie. Mi s-a părut un om extraordinar”.
Imaşul dulceProfesoară şi directoare la o şcoală din comuna Gura Teghii, Carmen Băhneanu este originară din Nehoiu. E cunoscută însă în şapte sate pentru plăcerea cu care pregăteşte dulciuri, pentru zecile de reţete pe care le ştie, pentru creativitatea ei atunci cînd vine vorba despre produse de cofetărie şi, mai ales, pentru faptul că nu te refuză atunci cînd îi ceri ajutorul. N-a refuzat-o nici pe Maria Blidaru, de la Varlaam, atunci cînd a chemat-o să gătească… o “poiană dulce” pentru festivalul de “Înţărcatul mieilor”.
“Am făcut poieniţa din tort diplomat, peste care am aşezat un strat de nucă de cocos… verde, care să imite iarba, şi bucăţele de ciocolată