Multe relaţii nu rezistă probei convieţuirii fie pentru că atracţia dispare, fie pentru că tinerii vor doar să împartă chiria. Sursa: Hepta
Aveţi o relaţie frumoasă de dragoste, care durează de ceva vreme, dar nu vă vedeţi decât în timpul liber. Mergeţi la un film, vă plimbaţi puţin prin parc, iar din când în când unul dintre voi mai petrece o noapte la celălalt. În rest, fiecare cu locuinţa sa şi treburile casnice personale. După ce aţi întors problema pe toate părţile şi aţi analizat evoluţia relaţiei, aţi spus „DA“ mutatului împreună. Dar sunteţi convinşi că aţi făcut cea mai bună alegere?
Specialiştii în psihologia cuplului spun că, atunci când se mută împreună, partenerii încep să dezvolte relaţia, să-şi asume şi alte responsabilităţi şi îşi dezvoltă într-un mediu confortabil intimitatea. „Mulţi se sperie de acest moment pentru că simt că îşi pierd libertatea şi individualitatea. Cei care nu doresc să-şi asume relaţia vor evita cât de mult posibil momentul mutării împreună. Cât despre identitate, aceasta nu este afectată“, afirmă psihoterapeutul Anda Păcurar.
Convieţuim cu acte sau fără?
Concubinajul poate să consolideze relaţia, dar şi să o consume înainte de vreme. Un studiu efectuat de specialiştii din Marea Britanie, şi publicat de BBC, arată că 9 din 10 cazuri de concubinaj se termină prin despărţire. Cei care nu locuiesc împreună înainte de nuntă au mai multe şanse să se iubească până la adânci bătrâneţi.
Chiar dacă se spune că nu actele sunt cele care demonstrează dragostea, angajamentul emoţional din faţa altarului determină îndrăgostiţii să fie mai toleranţi şi să se gândească de două ori înainte de a spune că relaţia s-a terminat. Mai mult, bebeluşii sunt bine primiţi într-un cuplu „cu acte“ decât în cele în care nunta nu este o prioritate.
„Relaţia este ca o plantă pe care am