• Comerciantii de vinuri de masa in vrac trebuie sa obtina o autorizare speciala pentru spatiile de desfacere si nu mai au voie sa-si vanda produsele in targuri, piete si oboare, potrivit unui ordin al Ministerului Agriculturii, publicat joi in Monitorul Oficial
Comerciantii de vinuri de masa in vrac trebuie sa obtina o autorizare speciala pentru spatiile de desfacere si nu mai au voie sa-si vanda produsele in targuri, piete si oboare, potrivit unui ordin al Ministerului Agriculturii, publicat joi in Monitorul Oficial. Ordinul stabileste conditii speciale de autorizare pentru spatiile in care este vandut vinul in vrac, precum si o serie de reguli de etichetare a vaselor in care este depozitat acest produs.
"Pana in prezent, comerciantii de vinuri in vrac aveau autorizatie de comert, care le permitea sa-si vanda produsele ca orice aliment obisnuit. Insa vinul nu e tocmai un produs alimentar obisnuit, el necesita conditii speciale de ambalare, depozitare si comercializare. De exemplu, una dintre norme prevede ca spatiul sa aiba pardoseala din material mineral (gresie, faianta), pentru ca e mult mai igienic", a declarat vineri, agentiei Mediafax, Cornel Dicu, directorul Directiei Inspectiei de Stat din cadrul Ministerului Agriculturii.
Potrivit presedintelui Patronatului National al Viei si Vinului, Ovidiu Gheorghe, implementarea unor norme metodologice de comercializare cu amanuntul a vinului in vrac era necesara, intrucat ofera un mai bun control de la producator la comerciant si impune respectarea unor conditii riguroase de igiena la vanzarea si depozitarea produselor.
• Comerciantii de vinuri de masa in vrac trebuie sa obtina o autorizare speciala pentru spatiile de desfacere si nu mai au voie sa-si vanda produsele in targuri, piete si oboare, potrivit unui ordin al Ministerului Agriculturii, publ