Întrucît a venit vara şi deci vremea s-a încălzit considerabil, trebuie să fim extrem de precauţi cu alimentele pe care le cumpărăm. Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, specialiştii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) oferă acestora cîteva sfaturi cu privire la ce trebuie să urmărească cînd achiziţionează un aliment, dar şi cum trebuie să se prezinte unităţile de alimentaţie publică.
Întrucît a venit vara şi deci vremea s-a încălzit considerabil, trebuie să fim extrem de precauţi cu alimentele pe care le cumpărăm. Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, specialiştii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) oferă acestora cîteva sfaturi cu privire la ce trebuie să urmărească cînd achiziţionează un aliment, dar şi cum trebuie să se prezinte unităţile de alimentaţie publică.
ETICHETA. Astfel, atunci cînd cumpăraţi un aliment verificaţi data durabilităţii minimale şi lista de ingrediente. De asemenea, trebuie să fiţi atenţi dacă temperatura la care trebuie depozitat produsul este respectată. În cazul în care cumpăraţi un aliment congelat, acesta nu trebuie decongelat şi recongelat înainte de consum, dacă producătorul interzice acest lucru. Şi locul de unde achiziţionaţi produsele este foarte important, acesta trebuind neapărat să fie autorizat.
UNDE MÎNCĂM. Dacă alegeţi să mîncaţi într-un loc de alimentaţie publică, fiţi extrem de atenţi la felul în care se prezintă. Starea de curăţenie din unitate trebuie să fie perfectă, fără pereţi murdari, zugrăveală exfoliată, fete de masă murdare, cu urme ale arsurilor provocate de ţigări, grupuri sanitare murdare, nedotate cu săpun sau hîrtie igienică. Lista de meniu trebuie să conţină atît cantităţile produselor oferite, cît şi preţurile aferente. Acordaţi atenţie maximă personalului de servire. Aspectul său fizic, ech