Experta în resurse umane Camelia Buburuz spune că studiile nu sunt niciodată destule, dar că lipsa lor nu este un handicap de neînvins. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Responsabilitate, dorinţa de a învăţa mereu şi pasiune. Acestea sunt, în opinia Cameliei Buburuz, directorul de resurse umane al JW Marriott Bucharest Grand Hotel, ingredientele necesare pentru a reuşi în carieră. Ca totul să fie perfect, susţine experta în resurse umane, trebuie să ai şi norocul de a avea lângă tine oameni de la care ai ce să înveţi.
Ce contează mai mult? Diplomele sau aptitudinile şi atitudinea?
Sunt domenii şi mai ales joburi pentru începători în care o diplomă în plus nu te clasează neapărat printre candidaţii de top. De exemplu, în industria serviciilor, atuul primordial cu care te prezinţi la interviul de angajare este atitudinea. Este evident că şcoala are rolul ei şi este un punct de pornire în modul în care te orientezi în primii paşi. Însă, nu este niciodată suficientă şi cu siguranţă lipsa studiilor nu este un handicap insurmontabil.
Cum ar trebui să se pregătească un tânăr pentru un interviu?
Pentru a obţine un job ai nevoie în primul rând de determinare. Este necesară găsirea motivaţiei interioare pentru a te duce la interviu. Trebuie să fii pregătit pentru a-ţi răspunde în primul rând ţie la câteva întrebări de bază: „de ce vrei să te angajezi?“; „de ce pe acel job şi în acea companie?“; „de ce tu eşti persoana potrivită?“; „ce abilităţi te recomandă pentru post?“.
Primul gând să nu fie „iar mă duc la serviciu“
Cum poate să-şi dea seama o persoană dacă i se potriveşte jobul?
Este foarte important ca primul gând pe care îl ai atunci când te duci la locul de muncă să nu fie „iar mă duc la serviciu“. Potrivirea cu jobul se leagă de nivelul de performanţă pe care îl atingi, de feed-backul primit şi de r