Atasamente: 1214769306.pdf
Fum de gratar, arome imbietoare si multa agitatie * Sa nu credeti ca vorbim de vreun picnic la iarba verde, ci despre cea de-a doua zi a Campionatului National de Gatit in Aer Liber, cea dedicata gatitului in natura Zeci de bucatari din intreaga tara s-au intrecut in maiestria prepararii delicateselor la gratar sau ceaun. Iar ceea ce le-a iesit din maini se ridica, fara doar si poate, la rangul de arta. Si asta mai ales ca printre participanti au fost si celebritati in domeniu, cum ar fi capitanul echipei nationale de bucatari, Stefan Bercea, patronul Cabanei Vanatorilor din Predeal. Laureat al mai multor concursuri nationale, dar mai ales internationale, maestrul bucatar prahovean a adus la competitia organizata in Mamaia, un fel de mancare de-a dreptul exotic: tocanita de strut. "Noi preparam o tocana de strut si o rulada de ied. Aceasta din urma este chiar reteta lui Robert Rainford, presedintele juriului", a declarat bucatarul. Bercea explica faptul ca strutul are carnea slaba, fara colesterol. Cei care vor sa prepare mancaruri cu astfel de carne pot sta linistiti pentru ca o pot achizitiona din Romania, cu 600 de mii kilogramul. "Tocana nu difera foarte mult de cea traditionala. Pentru prepararea ei avem nevoie de ceapa, ardei gras, condimente, ciuperci, ardei iute si frisca lichida pentru consistenta si savoare. La noi la Cabana, tocana de strut se afla in meniu. Costa 35 de lei portia. Am avut clienti celebri pentru mancarea de strut. Prietenul meu, Radu Moraru, Nasu' de la B1, a mancat tocana de strut si i-a placut foarte mult. De asemenea, au mai mancat strut la noi Teo, dar si regele Mihai. Este o mancare la moda, multa lume vine sa experimenteze acum. Avem si oua de strut. Unul are cam un kilogram si jumatate. Vom face oua ochiuri. Au gust cam ca ouale de rata, iar unul singur face cat 30 de oua de gaina. Ca garnitur