Grupul bancar ar putea fi forţat să dezvăluie numele celor pe care i-a ajutat să scape de impozite Acţiunile UBS s-au depreciat până la cel mai mic nivel al ultimilor zece ani, după ce
Grupul bancar ar putea fi forţat să dezvăluie numele celor pe care i-a ajutat să scape de impozite
Acţiunile UBS s-au depreciat până la cel mai mic nivel al ultimilor zece ani, după ce banca a fost ameninţată că va fi forţată să dezvăluie numele celor ajutaţi să comită evaziune fiscală.
Pentru cel mai mare manager mondial de conturi, banca elveţiană UBS, problemele par să nu se mai termine.
În condiţiile în care, compania încă se mai confruntă cu pierderi de pe urma crizei creditelor ipotecare, iar patru dintre membrii boardului de conducere au demisionat, UBS trebuie să facă faţă anchetei autorităţilor americane legată de implicarea în mai multe cazuri de evaziune fiscală.
Banca ar putea anunţa noi pierderi
În aceeaşi zi în care procurorii americani au anunţat că plănuiesc să citeze în instanţă banca elveţiană pentru a o forţa să dezvăluie numele clienţilor pe care i-a ajutat să comită evaziune fiscală, acţiunile UBS s-au depreciat până la cel mai scăzut nivel al ultimilor zece ani.
Asta pe fondul speculaţiilor că grupul bancar va anunţa o nouă depreciere a activelor, ce va afecta profitul pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, relatează Reuters. Acţiunile UBS s-au depreciat la Zurich cu 6,1%, până la 20,14 franci elveţieni pe acţiune, după ce au atins cel mai mic nivel din anul 1998 până în prezent de 19,90 franci elveţieni pe acţiune, relatează "Bloomberg". Analiştii estimează că UBS ar mai putea anunţa pierderi de 2,5-7,5 miliarde de dolari.
Noi membri în conducerea grupului
Anunţul procurorilor americani vine la mai puţin de o săptămână după ce un fost bancher privat al UBS, Bradley Birkenfeld, a recunoscut că