Iaurtul este un aliment complet. Oferă proteine de calitate, calciu uşor asimilabil, potasiu(comparabil cu bananele), magneziu, vitamine din grupul B şi bacterii probiotice, glucide modificate pentru o asimilare mai uşoară şi o toleranţă mai bună, prin transformarea lactozei în acid lactic în procesul de fermentare, dar şi grăsimi care asigură saţietate şi gust bun. Iaurtul este un aliment complet. Oferă proteine de calitate, calciu uşor asimilabil, potasiu(comparabil cu bananele), magneziu, vitamine din grupul B şi bacterii probiotice, glucide modificate pentru o asimilare mai uşoară şi o toleranţă mai bună, prin transformarea lactozei în acid lactic în procesul de fermentare, dar şi grăsimi care asigură saţietate şi gust bun. Bacteriile probiotice îţi normalizează flora intestinală. Ele au efecte de modulare a sistemului imun, reduc riscul de alergii şi cresc rezistenţa la diverşi germeni, şi sunt utile inclusiv la bolnavii cu HIV care au deficienţe clare ale imunităţii. Prin deconjugarea şi secreţia sărurilor biliare, iaurtul probiotic îţi scade colesterolul rău şi îl creşte pe cel bun. Ajută la tratarea diverselor afecţiuni intestinale, precum diareea după antibiotice, atît la copii, cît şi la adulţi, ulcerului, avand activitate împotriva bacteriei Helicobacter Pylori, dar şi bolii inflamatorii intestinale. Iaurtul îţi reduce nivelul de mutageni din tubul digestiv şi furnizează vitamine importante, printre care şi acidul folic. Rezultat : deliciosul iaurt îţi reduce şi riscul de cancer pe colon. Iaurtul îţi scade şi tensiunea arterială, avînd rol benefic în prevenirea bolii de inimă.
Peste 4000 de studii publicate pînă în prezent au evaluat beneficiile iaurtului şi kefirului. Îţi voi prezenta pe scurt o serie de motive pentru a consuma iaurtul, bazate pe o analiză a celor mai recente studii din domeniu.
1) Iaurtul este bogat în pro