Chiar dacă există un garaj sau suficient spaţiu de depozitare la parterul casei, mai mereu anumite obiecte nu-şi găsesc locul decît în spaţiul curţii, grădinii sau teraselor, acolo unde ele sînt cel mai des folosite.
Se pare că, indiferent de gradul de complexitate al arhitecturii contemporane şi dincolo de vigilenţa arhitecţilor, trebuinţele oamenilor depăşesc calculele riguroase. Lucrurile necesare unei vieţi de familie se adună în timp, iar ele trebuie depozitate. Iar cînd vine vorba de spaţiul exterior, respectiv al grădinii sau al terasei, întotdeauna sînt multe obiecte care trebuie adăpostite undeva. Chiar dacă există un garaj sau suficient spaţiu de depozitare la parterul casei, mai mereu anumite obiecte nu-şi găsesc locul decît în spaţiul curţii, grădinii sau teraselor, acolo unde ele sînt cel mai des folosite. Atunci trebuie găsită o soluţie astfel încît unelte de grădină, mobilierul pentru exterior sau alte echipamente folosite pentru întreţinerea zonei de lîngă casă să poată fi organizat aşezate, ferite de intemperiile vremii.
Magazii sub formă de căsuţe
În zona rurală, anexele gospodăreşti sînt tradiţional gîndite pentru diferite scopuri, de la grajduri de animale la furaje, dar şi pentru mici ateliere şi loc pentru scule şi unelte folosite pentru muncile agricole. La oraş, curtea e înlocuită de grădină cu alei, flori şi foişor, iar grajdul, cu garajul ventilat, dar tot mai sînt necesare mici anexe.
Şi pentru că noile tehnologii pot fi adaptate pentru orice necesităţi, nici în cazul magaziilor nu se face excepţie. De aceea, nu întîmplător, producătorii de case s-au orientat şi în fabricarea în serie a aşa-numitelor căsuţe de grădină, prezente lîngă aproape orice casă de familişti occidentali. Ele sînt fabricate ca şi sisteme modulare, numeroase companii propunînd variate modele.
Metalice sau din lemn
Căsuţele d