Completăm acum această prezentare cu alte două modele de bucătărie proiectate după acelaşi principiu, propuse de brandul Leicht în cadrul deja celebrului eveniment Eurocucina.
Completăm acum această prezentare cu alte două modele de bucătărie proiectate după acelaşi principiu, propuse de brandul Leicht în cadrul deja celebrului eveniment Eurocucina. O simplificare la maximum a formelor propuse, aşa încît universalele linii drepte să iasă în evidenţă, şi mascarea totală a funcţiunilor unei bucătării sînt cele două direcţii luate în calcul. Corespunzător acestor direcţii, două concepte de bucătărie au fost materializate, respectiv Paneel 40 şi Concept 40. Vom face referire în cazul acestora, la alternativa inovativă la tradiţionalul perete funcţional dintr-o bucătărie, acela pe care sînt dispuse de la un capăt la celălalt unităţile funcţionale (chiuvetă, dulapuri, blatul de lucru).
Şine şi dulapuri suprapuseO descriere în paralel a conceptelor mai sus menţionate ar putea să sune aşa: la Concept 40, efectul de matrice a fost obţinut prin dulapurile suprapuse cu uşi lift-up (deschidere în sus, pe verticală) şi şine de aluminiu dispuse în partea superioară a dulapului, iar la Paneel 40 şinele orizontale sînt fixate direct în perete la un interval de 40 cm. Elementele de bucătărie se fixează între şine. La Paneel 40, şinele sînt vizibile formînd o matrice cu înălţimea de 40 cm şi opţional lăţimea de 80, 90 sau 100 cm.
Unităţi funcţionale şi materialeDiferenţa vizibil sesizabilă dintre cele două proiecte este aceea că, la Concept 40, funcţiile sînt integrate în spatele părţii frontale a dulapurilor, iar la Paneel 40, acestea trec în faţă. Diverse elemente pot fi adăugate la acest din urmă sistem, anume: n o poliţă îngustă de 13 cm – material la alegere (lăcuit sau lemn);n cutii cu lăţimea de 13 cm, închise sau deschise, cu o sing