În cazul unui accident, victimele trebuie să aibă plăsuţa cu calmante Casa Austria, singura clinică din vestul ţării în care sunt trataţi pacienţii răniţi grav în accidente ori
În cazul unui accident, victimele trebuie să aibă plăsuţa cu calmante
Casa Austria, singura clinică din vestul ţării în care sunt trataţi pacienţii răniţi grav în accidente ori explozii, este în criză financiară.
Rudele pacienţilor care ajung la Casa Austria din Timişoara sunt nevoite să facă zilnic drumuri la farmacie inclusiv pentru feşe ori anestezice pentru că spitalul nu le mai are.
"Le spunem pacienţilor să îşi cumpere tifon, medicamente. Spitalul le achiziţionează numai dacă facem referat, în rest scriem reţete. Ne-au spus că astăzi (n.r, vineri) să tratăm doar urgenţele pentru că nu sunt anestezice", a explicat medicul Gheorghe Nodiţi, specialist în chirurgie plastică.
Buget zero în două luni
Medicii se tem că în maxim două luni vor rămâne fără bani pentru tratamentele pacienţilor, din cauză că bugetul nu le poate acoperi. "Am avut cazurile a două femei din Reşiţa cu arsuri în urma unei explozii, pe tratamentul cărora am cheltuit aproape un miliard de lei vechi, cât este bugetul nostru lunar.
Bugetul este unul prea mic vizavi de patologiile din toate judeţele", a explicat medicul Gheorghe Nodiţi. El mai spune că soluţia este ca Ministerul Sănătăţii să nu mai facă economii în sănătate. "Sunt intervenţii care depăşesc anumite sume pe care ei şi le imaginează", a mai spus Nodiţi.
Spitalul trăieşte din sponsorizări
Banii se consumă repede şi din cauza faptului că în Casa Austria sunt internate toate cazurile din Caraş Severin, Arad şi Hunedoara, iar recuperarea sumelor se face greu.
Spitalul funcţionează la limita supravieţurii ca urmare a sponsorizărilor pe care le fac persoanele fizice, cu dare de mână. "Noi trăim din s