Locuitorii oraşului Comarnic trebuie să se trezească cu noaptea în cap pentru a-şi face provizii de apă, în timp ce consilierii locali au concesionat mai multe izvoare de apă unui investitor privat.
Astfel, de ani întregi alimentarea cu apă a oraşului se face după un program strict: de la ora 6.00 la 9.00 şi de la 18.00 la 21.00. „Trebuie să mă trezesc cu noaptea în cap pentru a putea depozita apa în tot felul de butoaie. Mai ales pe timp de vară, acest lucru mi se pare o crimă. Nu înţeleg de ce a fost posibil ca în campania electorală să avem apă nonstop, apoi s-a revenit la program“, spune nemulţumit pensionarul Sergiu Brandt.
De suferit au şi cei care vor să investească în turism. „Am vrut să-mi deschid o pensiune, dar m-am lăsat păgubaş. Nu poţi să-i spui turistului care se cazează la tine să facă duş doar seara şi dimineaţa, când avem noi apă. E mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu“, se plânge Dorel Stoica, un localnic.
În timp ce locuitorii au parte de apă cu porţia, un investitor a deschis în oraş o fabrică de îmbuteliere a apei minerale. Acum doi ani, societatea Apa Talea SRL a concesionat mai multe izvoare de apă minerală. Potrivit directorului economic din Primăria Comarnic, Dorina Scumpu, investitorul plăteşte o redevenţă de 592 de euro pe lună, la care se adaugă 16 lei pentru fiecare metru cub de apă minerală procesată şi îmbuteliată.
Viceprimarul Mircea Cocă aruncă „pisica“ în ograda firmei care administrează reţeaua. „Primăria este proprietarul reţelei de apă, dar Hidroprahova este administratorul. Nu comentez de ce a fost apă non-stop în campania electorală“, a declarat viceprimarul Cocă.
De partea cealaltă, Mircea Radu, directorul tehnic al companiei Hidroprahova, companie a Consiliului Judeţean Prahova, dă vina pe autorităţile locale. „Primăria Comarnic nu a investit un leu în infrastruc