CE BEM, CE MÎNCĂM ● Densitatea calorică este foarte mare
Pentru ca un produs să facă parte din categoria ciocolatelor trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Tableta Hora este doar un fals care pune în pericol sănătatea.
CE BEM, CE MÎNCĂM ● Densitatea calorică este foarte mare
Pentru ca un produs să facă parte din categoria ciocolatelor trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Tableta Hora este doar un fals care pune în pericol sănătatea.
Ciocolata amăruie Hora are în compoziţie: "zahăr, grăsimi vegetale hidrogenate, pudră de cacao, emulgatori – lecitină din soia
(E 322), poliglicerol poliricinoleat (E 476), aromă – vanilină. Poate conţine: urme de stafide, (GB)". De aici rezultă că nu are nimic în comun cu ciocolata de calitate, produsul fiind un amestec de zahăr şi margarină.
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, descrie "tableta fină de cacao" ca făcînd parte din categoria produselor zaharoase cu un conţinut de pudră de cacao neprecizat cantitativ. Menţionăm că adevărata ciocolată conţine minimim 70% cacao, unt de cacao şi în nici un caz nu conţine înlocuitor, grăsimi vegetale hidrogenate (margarină). Acestea sînt extrem de periculoase pentru sănătate, mai ales pentru funcţiile hepatice şi pentru sistemul cardiovascular. Deşi nu beneficiază de etichetă nutriţională, din compoziţie rezultă că produsul are un profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat (zaharoză) şi de grăsimi artificiale nocive. Densitatea energetică este foarte ridicată, peste 400 kcal/100 de grame produs, ceea ce reprezintă o cincime din necesarul zilnic de calorii. Aroma folosită pentru produs este artificială. De asemenea, în compoziţie intră şi un aditiv periculos, E 476 poliglicerol poliricinoleat. Pînă acu