MIRCEA MIHĂIEŞ: "Confruntaţi cu batjocura ultimă, abuzul deşănţat, sfidarea neruşinată, ticăloşia cu faţă comunistoidă, iată că liberalii şi democrat- liberalii au votat împreună."
Ceea ce aduce o rază de speranţă în rândurile optimiştilor: poate că, măcar în preajma dizolvării acestui parlament al nesimţirii, le va veni gândul bun şi se vor reîntoarce la masa discuţiilor. Exceptându-i pe radicalii intratabili din partid, PNL a ales, cu prilejul episodului „Mitrea-Năstase“, calea decenţei şi a raţiunii. De data asta, însăşi dna Nicolai a lăsat-o mai moale cu „voi vota aşa cum îmi cere conştiinţa“. Impenitenta antibăsesciană a luat drept puncte de referinţă Constituţia şi obligaţiile ce decurg din ea: primeşti salar de la parlament nu pentru a obstrucţiona legea, ci pentru a ajuta la aplicarea ei riguroasă.
Oricât ţi-au plăcut liberalii, n-ai putut, începând cu 2005, să nu ai o reacţie (la început contrariată, apoi mustind de revoltă), născută din constatarea că actualii şefi de partid s-au lăsat ancoraţi la teleguţa tulburelor interese petro-economice. Au sacrificat Alianţa D.A. - născută pe fondul luptei anticorupţie şi anticomunism -, readucându-i în prim-planul scenei politice pe asasinii aspiraţiilor democraţiei, pesediştii lui Iliescu şi Năstase. (Nu l-am pomenit intenţionat pe Geoană: acest păcălici de geniu ar trebui ţinut în spirt şi păstrat ca material didactic pentru viitorime, într-atât de dezlânat-prostesc se comportă zi de zi şi ceas de ceas!) Nu voi înţelege însă niciodată cum un grup (nu mai mare de şapte-opt oameni) e capabil să altereze până la descompunere esenţa liberalismului politic românesc.
De ce au căutat protecţia celor mai corupţi dintre corupţi, a celor mai neruşinaţi demagogi şi-a celor mai periculoşi gangsteri politici, când aveau şansa de-a guverna în deplină demnitate alături de PD - doar ei ne pot