La Olimpiada din 2004, Constantina Diţă terminase pe locul 20 în proba de maraton de la Atena. Avea 34 de ani, iar când s-a întors în ţară, clubul Pandurii din Târgu Jiu a renunţat la
La Olimpiada din 2004, Constantina Diţă terminase pe locul 20 în proba de maraton de la Atena. Avea 34 de ani, iar când s-a întors în ţară, clubul Pandurii din Târgu Jiu a renunţat la serviciile ei.
Cariera i-a fost salvată de entuziasmul lui Marius Screciu, un fost maratonist din Turnu Severin. Acesta a creat un club pentru ea şi i-a redat speranţa.
Dacă ar fi fost împlinită dorinţa părinţilor Georgetei Andrunache, canotoarea de aur, aceasta ar fi rămas să muncească pământul familiei din satul Dracşani, judeţul Botoşani.
"I-am spus să-şi ia gândul de la sport, că trebuie să ne ajute la prăşit", povesteşte mama campioanei. Descoperiţi destinele şi încăpăţânarea a două medaliate cu aur la Beijing.
Când toţi o credeau pe Constantina prea în vârstă, noi i-am văzut potenţialul
Marius Screciu, preşedinte de club
Marius Screciu a înfiinţat, în 2004, un club special pentru Tomescu. Pe atunci, aceasta avea probleme la echipa sa, Pandurii Târgu-Jiu
Fost maratonist, Screciu s-a aflat printre puţinii care mai credeau în şansa sportivei, care era considerată, încă din 2004, prea bătrână pentru performanţă.
Atena 2004, Jocurile Olimpice. Constantina Diţă Tomescu încheie maratonul abia pe locul 20, spre dezamăgirea unora. Revenită în ţară, la clubul său, Pandurii Târgu Jiu, atleta este tratată cu răceală de cei care ar fi trebuit să-i fie alături.
Deşi evită să îi spună direct, oficialii clubului o consideră o sportivă fără viitor. De vină este şi vârsta atletei, 34 de ani în 2004, este şi dezamăgirea acelui loc 20. Şi nimic nu pare să se mai lege.
Ajutorul a venit de la Turnu Severin
Când situaţia p