Sibiu: una dintre cele mai vizitate zone ale ţării, un oraş care şi-a păstrat frumuseţea arhitectonică specifică. Ca să vizitezi obiectivele turistice regăsite în oraş, precum şi în satele din Mărginime şi nu numai, ai nevoie de cel puţin o săptămînă ca să descoperi toate minunăţiile pe care ţi le oferă această zonă etnografică.
Sibiu: una dintre cele mai vizitate zone ale ţării, un oraş care şi-a păstrat frumuseţea arhitectonică specifică. Ca să vizitezi obiectivele turistice regăsite în oraş, precum şi în satele din Mărginime şi nu numai, ai nevoie de cel puţin o săptămînă ca să descoperi toate minunăţiile pe care ţi le oferă această zonă etnografică. Satele din Mărginimea Sibiului sînt renumite pentru folclorul autentic, pentru portul popular şi pentru îndeletnicirile transmise din generaţie în generaţie. Lacurile sărate de la Ocna Sibiului rămîn, de asemenea, o mare atracţie. Aşezarea este atestată documentar în 1263, iar zona este locuită încă din vremea dacilor.
Pe cînd ziua se împletea cu noaptea am poposit la un moment dat la Rusciori, o localitate situată în imediata apropiere a municipiului cunoscut în limba germană drept Hermannstadt, dar şi a Ocnei Sibiului. La marginea satului, la poalele unui deal de unde se zăresc Munţii Cindrelului şi cei ai Făgăraşului, se află o casă în grădina căreia se găsesc numeroase care încărcate cu ghivece de flori. De aici şi numele de Pensiunea Carelor. Iulian Preda (foto), proprietarul pensiunii, ne promisese cu o zi înainte o tocană de legume şi carne de mînzat la ceaun, deosebit de gustoasă.
Datini şi ospitalitate românească
Pe cînd cerul îşi broda tavanul cu stele, ne-am adunat în jurul focului ascultîndu-l pe Iulian, specialist în turism, depănîndu-ne amintiri despre tradiţiile şi oamenii locului. În timp ce aşeza lemnele pentru foc ne-a spus că de obicei nu găteşte, dar, atunci cînd cei