Carnea de sobolan se vinde in Cambodgia la un pret de patru ori mai mare fata de anul trecut, din cauza inflatiei, iar majoritatea persoanelor sarace nu isi mai permit sa cumpere alt tip de carne, relateaza Reuters, citand oficialii tarii. Inflatia si cererea mare au facut ca un kilogram de carne de sobolan sa se vanda la aproape 5.000 rieli, echivalentul a 1,28 dolari, fata de 1.200 rieli cat costa anul trecut.
Mancarea picanta din carne de sobolan a devenit foarte populara, in conditiile in care un kilogram de carne de vita costa 20.000 rieli. Oficialii au spus ca sobolanii fug din zonele inundate din Delta Mekong in zone de relief mai inalte, de aceea satenii ii prind mai usor. "Multi copii se bucura pentru ca fac bani vanzand sobolanii in piete, insa o parte dintre ei ii pastreaza si pentru familiile lor", a spus Ly Marong, un oficial din domeniul agriculturii. "Nu doar persoanele sarace de la noi ii consuma. Exista cerere si din partea vietnamezilor", a precizat acesta. Un oficial guvernamental din estul Indiei si-a incurajat poporul in aceasta luna sa manance carne de sobolan, pentru a lupta cu preturile foarte ridicate la mancare si pentru a salva depozitele de grane.
Carnea de sobolan se vinde in Cambodgia la un pret de patru ori mai mare fata de anul trecut, din cauza inflatiei, iar majoritatea persoanelor sarace nu isi mai permit sa cumpere alt tip de carne, relateaza Reuters, citand oficialii tarii. Inflatia si cererea mare au facut ca un kilogram de carne de sobolan sa se vanda la aproape 5.000 rieli, echivalentul a 1,28 dolari, fata de 1.200 rieli cat costa anul trecut.
Mancarea picanta din carne de sobolan a devenit foarte populara, in conditiile in care un kilogram de carne de vita costa 20.000 rieli. Oficialii au spus ca sobolanii fug din zonele inundate din Delta Mekong in zone de relief mai