- Izlazul comunal din Sanpaul devine depozit de gunoi.
Cele aproape 35 de hectare de teren care constituie izlazul comunal de la Sanpaul (Mures) se vor transforma intr-un depozit ecologic de gunoi pentru intreg judetul Mures. Consilierii locali de la Sanpaul au aprobat transmiterea terenului in proprietatea CJ Mures, iar alesii judeteni de la Targu-Mures au fost de acord ca suprafata de teren mentionata sa fie utilizata in acest scop in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Ecolect" Mures, in care s-au asociat toate administratiile locale.
"Expertii consultantului au stabilit ca cel mai bun amplasament, care corespunde tuturor criteriilor tehnice, este amplasamentul propus de Comuna Sanpaul, membru fondator al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare "Ecolect Mures", alaturi de Consiliul Judetean Mures", se arata intr-un document semnat de secretarul judetului Mures Paul Cosma, in care se mai arata ca cele 34,5 hectare de teren sunt situate in extravilanul comunei Sanpaul, zona Fodora, la aproximativ 4 km sud de centrul administrativ al comunei si 3 km de soseaua E 60 care face legatura intre Targu Mures si Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 2,5 km de cea mai apropiata constructie.
Primarul de la Targu-Mures, Dorin Florea, propusese la randul sau ca depozitul ecologic zonal sa fe construit in imediata vecinatate a gropii de gunoi a municipiului Targu-Mures. Florea sustinea chiar ca scoaterea gunoiului in afara orasului reprezinta o pierdere pentru Targu-Mures si asta deoarece din reciclarea partiala a deseurilor se pot obtine fie biogaz fie chiar sume semnificative de bani.
Investitiile pentru realizarea depozitului ecologic care ar trebui sa rezolve problema deseurilor menajere din Mures este estimata in prezent la 51 de milioane de euro.
- Izlazul comunal din Sanpaul devine depozit de gunoi.
Cele ap