O dietă sănătoasă are efect asupra performanţelor şcolare ale copiilor, susţin mai multe studii. Nutriţioniştii de la American Society for Nutrition sunt de părere că un prim pas pentru
O dietă sănătoasă are efect asupra performanţelor şcolare ale copiilor, susţin mai multe studii. Nutriţioniştii de la American Society for Nutrition sunt de părere că un prim pas pentru îmbunătăţirea performanţelor intelectuale ale copiilor este să vă asiguraţi că cel mic respectă zilnic orarul meselor şi că mănâncă dimineaţa.
Studiile celor de la American Society for Nutrition (ASN) arată că, fără mic dejun, copiii se concentrează mult mai greu şi reţin mult mai puţine informaţii. Cei mici nu trebuie să mănânce însă alimente grele (ouă sau cârnaţi) zilnic.
Din compoziţia micului dejun, în primul rând nu trebuie să lipsească merele, bananele şi strugurii - câteva dintre fructele pe care copilul ar trebui să le aibă zilnic şi la şcoală. De regulă, din gustarea zilnică a copiilor n-ar trebui să lipsească măcar un fruct.
La micul dejun, sunt recomandate cu căldură de către nutriţioniştii ASN cerealele cu lapte. Alegeţi cereale care nu conţin zahăr, iar dacă cel mic doreşte, îi puteţi amesteca mai multe tipuri de cereale în acelaşi castron, recomandă nutriţioniştii. În perioada de dezvoltare, produsele lactate sunt extrem de importante pentru copii. Iaurtul, brânza, laptele sunt surse excelente de calciu.
Mic dejun cu cereale
Pentru prepararea sendvişurilor, folosiţi cel mai bine pâine neagră sau integrală, recomandă specialiştii în nutriţie. Pentru preparare este bine să folosiţi brânza, untul, carnea cât mai puţin conservată şi să adăugaţi cât mai multe legume, în special morcovi, roşii, salată.
Toate aceste preparate satură şi împiedică astfel copiii să mai mănânce prăjituri şi chipsuri, bogate în grăsimi nesănătoase şi zaharuri rafinate