Licoarea care ne trezeşte dimineaţa nu trebuie fiartă mult, e bună pentru sănătate, însă în cantităţi mari poate afecta inima. Sursa: Hepta
Consumul regulat de cafea este în continuare supus întrebărilor: ne afectează sau nu organismul.
1. Apa influenţează gustul cafelei
Adevărat: Apa pe care o folosiţi poate afecta gustul cafelei pe care o consumaţi. Aşadar, dacă doriţi o băutură mai gustoasă, utilizaţi apa îmbuteliată. Potrivit experţ ilor, apele cu un PH alcalin sunt mai bune pentru prepararea băuturilor pe bază de cofeină.
2. Mărimea cănii sporeşte plăcerea
Adevărat: Producătorii de cafea ţin cont de aspectele culturale atunci când lansează un produs pe piaţă. Studiile au dovedit, de exemplu, că americanii preferă să bea cafele lungi, în căni mari, în timp ce asiaticii savurează mai bine din ceşti. Europenii sunt cei mai flexibili dintre consumatori.
3. Cafeaua solubilă este mai bună
Fals: Tehnologia modernă le permite producătorilor să menţină cât mai multe substanţe naturale în cafeaua solubilă. Aminoacizii, polifenolii şi alte ingrediente bioactive nu se pierd definitiv în timpul procesării. Partea lichidă a cafelei este separată de cea solidă, dar aroma se păstrează, fără să fie folosite ingrediente artificiale. În cafeaua naturală există aproximativ 800 de arome. Dintre acestea, 20-30 sunt importante, şi pe acestea ţintesc cercetătorii să le păstreze intacte.
4. Cea turcească e mai sănătoasă
Fals: Cu cât fierbeţi mai mult cafeaua, cu atât riscaţi să vă creşteţi valorile colesterolului din sânge. „Există dovezi care atestă faptul că o cafea preparată prin fierbere creşte nivelul colesterolului din sânge“, spune Hilary Green, Head of R&D Communications, Nestle SA. Dacă aveţi probleme cu greutatea, puteţi alege produse din care au fost extrase grăsimile. Găsiţi acest aspec