Pensiunile ce-i “reînvie” pe turişti cu mîncăruri tradiţionale ardeleneşti, pregătite numai din ingrediente naturale, s-au întrecut, timp de două zile, la Albac, la cea de-a patra ediţie a Tîrgului Naţional de Turism Rural.
Pensiunile ce-i “reînvie” pe turişti cu mîncăruri tradiţionale ardeleneşti, pregătite numai din ingrediente naturale, s-au întrecut, timp de două zile, la Albac, la cea de-a patra ediţie a Tîrgului Naţional de Turism Rural.
Desfăşurat în staţiunea montană Albac, din judeţul Alba, în zilele de 13 şi 14 septembrie, tîrgul a avut ca protagonişti agenţiile de turism şi pensiunile din această zonă, principalul lor obiectiv fiind popularizarea turismului din Munţii Apuseni. Cu acest prilej au fost deschise standuri de artizanat ale meşterilor populari sosiţi aici din Sibiu, Braşov, Maramureş, Cluj şi, bineînţeles, Alba. De asemenea, printre atracţii s-au aflat degustările mîncărurilor tradiţionale ardeleneşti, dar şi standurile la care pensiunile din Albac şi-au prezentat ofertele.
Bucătărie tradiţională
Cea de-a doua zi a evenimentului a fost dedicată Concursului de Gastronomie “Bucătăria Tradiţională”, ce l-a avut ca amfitrion pe Florin Busuioc. Au participat la concurs reprezentanţi ai celor 12 pensiuni prezente la tîrg. Fiecărui concurent i s-a pus la dipoziţie o masă de expunere, decorarea ei fiind responsabilitatea acestuia. În timpul prezentării şi degustării produselor de către juriu, din care a făcut parte şi un reprezentant al Jurnalului de bucătărie, echipa a descris succint produsele şi modul lor de preparare.Concursul a pus accentul pe “meşteşug”,pentru plăcerea gustului, a ochilor, a minţii, a spiritului şi a artei culinare, în general. S-a urmărit păstrarea tradiţiei culinare, folosirea ierburilor, dar şi a altor ingrediente locale. Vizitatorii au putut astfel degusta, la sfîrşitul concursului, o sumedenie