Suspendat din funcţie de preşedintele Traian Băsescu, Paul Păcuraru a renunţat la funcţie, fiind lăsat în ofsaid de ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Sursa: Agerpres
Premierul Tăriceanu a acceptat, ieri, demisia lui Paul Păcuraru din fruntea Ministerului Muncii, după ce acesta fusese suspendat de preşedintele Traian Băsescu. Printre numele vehiculate pentru preluarea ministerului se numără cel al preşedintelui Casei Naţionale de Pensii, Mariana Câmpeanu, dar este posibil ca premierul să aleagă unul dintre secretarii de stat din Ministerul Sănătăţii. În prezent, ministerul are cinci secretari de stat: Theodora Bertzi, Denisa Oana Pătraşcu, Valer Bindea, Mihaela Arteni şi Akos Derszi.
Premierul s-a răzgândit
Tăriceanu a dorit iniţial să numească un interimar la Ministerul Muncii, în persoana ministrului sănătăţii Eugen Nicolăescu, dar pe parcursul zilei s-a răzgândit, înclinând în favoarea nominalizării rapide a unui titular, soluţia care s-a discutat la şedinţa de ieri-seară a conducerii PNL. „45 de zile de interimat nu sunt bune pentru nimeni. Prietenul nostru din deal (Traian Băsescu - n.r.) va folosi asta împotriva noastră. M-am mai gândit după-amiază şi cred că e mai bine să avem un ministru plin“, le-a explicat Tăriceanu colegilor de partid.
De fapt, Păcuraru nu a vrut să-şi dea demisia, această mişcare fiind forţată de ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu, care a refuzat să preia portofoliul, şi de ministrul internelor, Cristian David.
Mutarea lui Băsescu
Şedinţa conducerii liberale a venit la capătul unei zile agitate. Aşteptată de câteva zile, după ce vineri procurorii DNA l-au pus oficial sub acuzare pe ministrul liberal, suspendarea lui Păcuraru a fost semnată de Băsescu luni, când PNL îşi lansa la Sala Polivalentă candidaţii la parlamentare.
Potrivit Constituţie