Granulele provenite de la algele marine ar putea reprezenta o soluţie pentru înlocuirea sării din produsele procesate, fără a afecta condiţiile de păstrare a acestora pe rafturi sau gustul alimentului, conform unui nou proiect iniţiat de cercetătorii de la Universitatea Sheffield Hallam din Marea Britanie.
Granulele provenite de la algele marine ar putea reprezenta o soluţie pentru înlocuirea sării din produsele procesate, fără a afecta condiţiile de păstrare a acestora pe rafturi sau gustul alimentului, conform unui nou proiect iniţiat de cercetătorii de la Universitatea Sheffield Hallam din Marea Britanie.
Oamenii de ştiinţă, care lucrează în colaborare cu Seagreens, o fundaţie ce se ocupă cu investigaţiile în ceea ce priveşte cantitatea zilnică recomandată pentru consum, consideră că acest substitut nu ar afecta cu nimic sănătatea consumatorilor. Pentru a ajunge la respectivele rezultate, au fost făcute numeroase studii, avînd în vedere că sarea este un aliment de bază în alimentaţia de zi cu zi. Din aceste motive, o asociaţie care militează pentru reducerea cantităţii de sare din alimente în vederea bunei funcţionări a organismului, Consensus Action on Salt sand Health (CASH) consideră că este prea mare cantitatea zilnică recomandată de 10-12 grame pe zi, care este consumată de populaţia din vestul Europei. Părerile asociaţiei sunt susţinute şi de numeroşi oameni de ştiinţă, care sunt convinşi că hipertensiunea (creşterea presiunii sângelui) se datorează unei cantităţi prea mare de sare consumată care poate determina şi apariţia bolilor cardiovasculare ce provoacă 50% din cazurile de deces în Europa.
MAI PUŢINĂ SARE
Nutriţioniştii au pus o foarte mare presiune pe companiile din industria alimentară să reducă conţinutul de sare din produse, în timp ce Agenţia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie (FSA) r