Un grup de 23 de români a reuşit să fure peste două milioane de euro de pe cardurile nemţilor. Reţeaua avea membri în Satu-Mare, Bihor, Galaţi, Bacău şi Constanţa.
Un grup de 23 de români a reuşit să fure peste două milioane de euro de pe cardurile nemţilor. Reţeaua avea membri în Satu-Mare, Bihor, Galaţi, Bacău şi Constanţa.
Oamenii legii şi-au dat seama cât de mare este reţeaua abia în martie, când Tribunalul Sălaj a arestat cinci mebri dintr-un grup infracţional, implicat în săvârşirea de infracţiuni informatice şi carduri bancare. Poliţiştii români au lucrat la acest caz alături de colegii lor din Germania şi spun că acest grup infracţional opera din anul 2006 şi viza doar fraudele cu carduri, iniţial doar Germania şi în Franţa. Din această reţea de 23 de persoane, patru sunt arestate în Germania şi şase se află în formă de arest preventiv în Sălaj. Ceilalţi sunt cercetaţi în stare de libertate momentan. Procurorul clujean Dan Buduşan a precizat că suma cea mai mare extrasă de pe carduri a fost de 12.000 de euro, bani cu care fiecare membru al grupului infracţional îşi cumpăra un autoturism. Există suspiciuni că şi în Cluj ar fi operaţională o asemenea reţea, la baza acestei bănuieli stând numărul mare de plângeri pe care le fac clienţii băncilor din Cluj, însă oficialii BCCO Cluj spun că încă nu pot da cifre sau date concrete.
Fără pregătire, fără jobPortretul tipic al infractorului de rând, am fi tentaţi să spunem. Şi totuşi, acesta este şi îportretul-robot al "hoţului de pe card". în acest caz, infractorii au vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani. S-au specializat la locul de muncă. Potrivit unui comunicat de presă remis de instituţiile implicate, anchetatorii români au cerut sprijinul autorităţilor germane şi astfel s-a aflat că aparatura de skimming (n.r. – cea care copia datele de pe carduri) era produsă