Mulţi bărbaţi constată că odată cu înaintarea în vârstă creşte numărul centimetrilor din talie, dar şi cel al kilogramelor. Pentru a slăbi, bărbaţii trebuie să ţină seama de anumite particularităţi care deosebesc metabolismul masculin de cel feminin. Specialiştii de la American Dietetic Association au întocmit câteva recomandări referitoare la modul în care, pentru a fi încununat de succes, trebuie alcătuit un program de slăbire adaptat bărbaţilor. Micul dejun este cel mai important într-un regim de slăbire.
Masa de dimineaţă trebuie să conţină un fruct (de preferat portocală sau grepfrut), 40-50 de grame de pâine integrală (sau cereale), 40 de grame de brânză slabă, 10 grame de grăsimi de diferite feluri (animale şi vegetale), 200 de mililitri de lapte sau iaurt şi o ceaşcă de ceai sau cafea, slab îndulcite.
Se recomandă, de asemenea, patru mese pe zi. În locul „gustărilor” presărate pe tot parcursul zilei este mai bine ca un bărbat să mănânce de cel mult patru ori pe zi.
Pentru masa de prânz, în locul mititeilor, cârnaţilor sau mâncărurilor cu mult sos, cartofi prăjiţi şi bere, este recomandat un meniu cu cât mai puţine grăsimi, şi mai ales cât mai puţine din cele de origine animală. Sunt indicate peştele (preparat la cuptor, fiert sau pe grătar şi nu prăjit) sau carnea de pui – preparată în aceleaşi moduri ca şi peştele, iar în loc de bere, un suc de roşii, de fructe sau apă minerală.
Mesele de seară - trebuie să fie reduse cantitativ, tocmai din cauza faptului că metabolismul scade în cursul nopţii, când nu poate să „ardă” surplusul de calorii. Potrivit nutriţioniştilor, brânza este cea care produce cele mai multe „greutăţi“ într-un regim de slăbire. Locul ei este mai degrabă la masa de dimineaţă, (40-50 de grame), iar procentul de grăsime din conţinut este bine să nu depăşească 20 la sută.
Ca