Elemente esenţiale de decor, pietrele trebuie alese astfel încât să fie în armonie cu arhitectura casei.
Cu pietre, beton ori chiar lemn şi nisip puteţi crea adevărate zone de relaxare, recreere şi de circula- ţie în grădină. În aranjarea unui astfel de decor, trebuie să aveţi grijă ce materiale folosiţi astfel încât să fie unele care rezistă trecerii timpului. Există o regulă ce trebuie respectată: grădina trebuie să fie în acord cu arhitectura casei.
Sol stabil pentru zone de circulaţie
În zonele de circulaţie, de exemplu, solul trebuie să fie foarte stabil, rezistent la trecerea timpului şi la intemperii, la efectele îngheţului şi dezgheţului, oferind o bună aderenţă şi o întreţinere uşoară atât pe timpul verii, cât şi al iernii. Culoarea şi aspectul trebuie să formeze un tot pentru a crea o ambianţă şi a da locului un caracter particular, o identitate proprie.
Beton pentru trafic intens
Disponibil într-o mare varietate de forme şi culori, acest tip de pavaj este foarte popular, fiind preferat pentru intrările auto din faţa casei şi zonele de trafic intens. Durabil, rezistent la ger, precum şi la sarea anti-îngheţ, este apreciat pentru costul accesibil şi montarea uşoară. Cataloagele producătorilor oferă sugestii în ceea ce priveşte stilurile, designul şi combinaţiile de culori de la cele mai sobre la cele mai sofisticate. Simplu de întreţinut, cu lemnul este uşor de lucrat.
Adesea este folosit pentru balcoane, terase sau poduri. De asemenea, este în aceeaşi măsură folosit la construirea structurilor verticale decorative şi a gărduleţelor. Mici alei şerpuitoare presărate cu scoarţă de copac pot separa tufele din grădină. Totuşi, aceste alei trebuie reamenajate la doi-trei ani, scoarţa deteriorându-se. Un aer rustic este dat şi de pavarea treptelor cu buşteni sau crengi.
Piatr