Murăturile specifice sezonului rece sunt foarte sănătoase când sunt preparate cu conservanţi naturali, precizează fitonutriţionistul Eugen Giurgiu. Potrivit acestuia, conservele cu legume Murăturile specifice sezonului rece sunt foarte sănătoase când sunt preparate cu conservanţi naturali, precizează fitonutriţionistul Eugen Giurgiu.
Potrivit acestuia, conservele cu legume şi fructe trebuie realizate prin fierberea preparatelor în două etape. Conservele obţinute prin marinare sau prin murare se păstrează mai bine dacă legumele şi fructele sunt proaspete.
Reţetă de sos alb
Calorii: 80/porţia
Ingrediente: 8 ţeline, 8 fire de ceapă verde, 2 legături de mărar, 2 bucăţi de hrean, ulei de măsline, suc de lămâie, 10 g busuioc măcinat.
Preparare: Se fierbe ţelina la foc mic, se scurge şi se stropeşte cu lămâie. Mărarul, ceapa şi hreanul se amestecă, rase, cu uleiul de măsline, busuiocul, 4 linguri suc de lămâie şi ţelina pasată. Sosul se păstrează la rece, în borcane închise ermetic. Se foloseşte drept garnitură la fripturi sau salate.