Cartierul bucureştean găzduieşte diseară o serată interculturală în limba franceză, după zidurile gri ale unei şcoli de pe Şoseaua Alexandriei nr. 21. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
În Rahova se organizează, diseară, o serată interculturală în limba lui Molière. Cartierul pe care până şi wikipedia.org îl etichetează ca fiind unul periferic - atât din punct de vedere geografic, cât şi social - se încăpăţânează să-şi rescrie definiţia. După ce şi-au scos locuitorii la film în aer liber şi după ce şi-au pus poveştile de cartier în piese de teatru jucate în decor cu macadamuri şi câini vagabonzi, bucureştenii din Rahova se adună să socializeze în limbi străine.
Elevii Şcolii nr. 139 „Mircea Sântimbreanu“, de pe şoseaua Alexandriei, se întâlnesc diseară cu mai mulţi colegi din Franţa, Luxemburg şi Germania, în cadrul unui proiect european. Copiii de după blocurile gri vor da o serbare în limba franceză, iar colegii europeni vor juca într-o poveste cu zâne. „E o chestie paradoxală pentru multă lume că se pot întâmpla astfel de evenimente în Rahova, cartierul din fosta Mahala a Calicilor“, spune Mariana Borsan, profesoară de limba franceză la Şcoala nr. 139 şi coordonatoare a echipei române.
Familie şi şcoală
Proiectul „Moştenirea culturală a adolescenţilor europeni“ - girat de Agenţia Socrates -, a început în urmă cu doi ani. „Sunt schimburi culturale. În 2007, ne-am concentrat pe familie, le-am trimis partenerilor noştri schema unei familii tradiţionale româneşti şi basmul «Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte». Acum suntem focusaţi pe şcoală - a lor, a noastră, o permanentă comparaţie“, explică Borsan.
Cei 27 de oaspeţi străini au fost plimbaţi ieri prin Bucureşti, pe la Ateneu şi alte clădiri-emblemă. Diseară, de la ora 18.00, sunt aşteptaţi în cartier, în şcoala „care arată bine, dar e înconjurată d