Acesta este ultimul weekend în care producătorii vă aşteaptă cu bucate tradiţionale în Piaţa Amzei. De luna viitoare, se mută la şosea. Sursa: Codrin Prisecaru
Brânză de burduf în coajă de brad - de la Fundata, cârnaţi cu busuioc şi slănină afumată - de la Fundu Moldovei, şi pâine de casă, în cuptor, cu dospeală şi cartof - din Harghita. Sunt trei dintre sutele de preparate tradiţionale pe care le puteţi gusta şi cumpăra, astăzi şi mâine, de la Târgul Ţăranului Român.
Este ultima dată când ţăranii producători se întâlnesc în Piaţa Amzei, care va intra în renovare. De luna viitoare, târgul se mută în curtea Muzeul Ţăranului Român - Muzeul de la Şosea, urmând ca în primul weekend al lunii decembrie să vină din nou în centrul oraşului, tot în sectorul 1, într-un spaţiu ţinut secret deocamdată.
„S-a creat un vad“
Din aprilie până acum, fosta piaţă de legume şi fructe din Piaţa Amzei a găzduit, la fiecare sfârşit de săptămână, 25 de tarabe ţărăneşti, pline cu de-ale gurii. Mirosul ademenitor de jambon afumat şi de păstrăv în cetină, de coznoaci şi de plăcinte abia scoase din vatră i-a atras pe bucureşteni cu sutele. „S-a creat un vad, micii producători au avut vânzare de fiecare dată. Iar între orăşeni şi ţărani a apărut o relaţie foarte apropiată. Bucureştenii le dădeau comandă sau chiar îi sunau ca să le spună ce ar mai dori să le aducă“, spune Claudia Vîlceanu, unul dintre organizatorii evenimentului.
Reţete făcute de ţărani pe gustul orăşenilor
Pe de altă parte, clienţii au degustat aici, în premieră, bucate făcute în casă, în sate din Moldova, Maramureş sau Muntenia. „Preparăm special pentru aceste întâlniri reţete noi şi le aducem la gustare. Iar omu’ zice - mai trebuie niţică aromă, mai pune nişte busuioc, un pic de ardel...“, spune Ion Ţăran Baciu, din Fundu Moldovei, Bucovina, unul dintr