Cadrele didactice de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, de la "Alma Mater" şi de la Federaţia Educaţiei Naţionale, vor fi mâine, între orele 12.00 şi 14.00, în grevă de avertisment. Sursa: Marius Nica Tot mâine, sindicaliştii afliaţi la FSLI, FEN, Alma Mater şi Spiru Haret vor picheta Parlamentul, în încercarea de a convinge autorităţile să pună în aplicare legea de majorare a salariilor cu 50 de procente. Federaţia "Spiru Haret" a mai decis că va intra în grevă generală pe 18 noiembrie alături de celelalte sindicate Marţi, va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului. În aceeaşi zi va fi semnat acordul privind noua lege a salarizării la stat. Bugetarii cu salarii mici vor fi cei mai câştigaţi, pentru ei fiind prevăzute creşteri salariale consistente, astfel încât diferenţa dintre venitul minim şi cel maxim să fie mult redusă.
Avocatul Poporului a contestat, vineri, la Curtea Constituţională ordonanţa Guvernului prin care majorările salariale pentru profesori erau amânate până la 1 aprilie, anul viitor. Traseul unei legi controversate
Pe 30 septembrie, deputaţii au votat în unanimitate legea care mărea salariile profesorilor cu 50%.
La mai puţin de o săptămână de la votul din Parlament, Guvernul a contestat legea la Curtea Constituţională.
Peste alte două zile, premierul Călin Popescu-Tăriceanu l-a demis pe ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, cel care votase pentru creşterile salariale din învăţământ, şi l-a înlocuit cu Anton Anton.
Pe 15 octombrie, Curtea Constituţională le-a dat câştig de cauză profesorilor. Chiar în ziua în care sindicaliştii protestau în stradă, legea a fost declarată constituţională.
Pe 24 octombrie, şeful statului a promulgat actul normativ. După încă patru zile, legea a fost publicată în Monitorul Oficial.
Pe 28 octombrie, Guvernul