Directoarea Circului Globus, Brânduşa Novac, a vorbit cu evz.ro despre condiţiile în care trăiesc şi despre modul în care sunt tratate animalele folosite în spectacolele instituţiei. "Dacă vreţi să vedeţi animale bătute şi chinuite, nu le căutaţi la Circul Globus", susţine Brânduşa Novac. Hotărâtă să îşi folosească experienţa acumulată în cei 11 ani de conducere a Circului Globus într-un circ mai mare- politica românească- ea va candida, pe listele PDL, la alegerile parlamentare.
Evz.ro: Cum aţi descrie Circul Globus în cateva cuvinte şi ce reprezintă acesta pentru dumneavoastră?
Brânduşa Novac: Circul Globus este o instituţie de cultură de prestigiu în viaţa Bucureştiului, un loc al performanţei artistice. Despre prestigiul Circului Globus şi despre calitatea muncii noastre pot vorbi însă cei peste o sută cincizeci de mii de spectatori care văd anual spectacolele, cât şi trofeele internaţionale. Pentru mine, Circul Globus reprezintă zece ani din activitatea mea ca regizor, scenarist şi, nu în ultimul rand, ca manager.
Există cercetări care contestă posibilitatea întreţinerii în condiţii bune a animalelor sălbatice din circuri. Ce părere aveţi despre acest lucru? Care sunt condiţiile pe care le puneţi la dispoziţia animalelor?
Îngrijirea pe care o dăm animalelor este superioară celei din grădinile zoologice. Animalele noastre, fie salbatice, fie domestice, se bucură de aceleaşi îngrijiri pe care le primesc animale din celelalte circuri europene-alimentaţie adecvată, îngrijiri medicale, o relaţie de apropiere atât din partea îngrijitorilor, cât şi a dresorilor.
Cu puţin timp în urmă, la Circul Globus, a murit un cangur. Se spune că a murit de stres.
Era vorba de un cangur alb, care nu a murit stresat de repetiţii, pentru simplul motiv că nu se începuse realizarea dresurii. Nu se dorea decât prezentarea lor. An